lunes, 18 de julio de 2011

COMENCEN LES CLASSES

Ja fa molt que no escrivíem al blog però com bé sabeu, el tema internet és quelcom complicat a casa de les hermanitas...
Ahir va ser el nostre últim dia al hogar i les nenes ens van fer uns super pentinats, són unes expertes i les trobarem molt a faltar tot i que les anirem a visitar en quan puguem. De tornada cap a casa, vam estar apunt de ser atacades per una dona que anava una mica "tomadita," i tenint en compte que eren les 6 de la tarda, no volem ni pensar com deuria acabar la nit. En fi...

Avui, 18 de juliol, es reprenen les classes després de tres setmanes de vacances. Les tres mosqueteres ens hem llevat ben aviat per tal de no arribar tard el primer dia. Eren les 5:45 quan sonava el maleït despertador.

A les 8.00 entràvem a l'escola amb els nervis a flor de pell per l'inici d'aquesta nova etapa i després de les presentacions, la formació dels alumnes (amb l'alçada de bandera inclosa i el cant de l'himne del país acompanyat dels oportuns passos militars) i una ràpida visita per les instal·lacions de l'escola, ens hem instal·lat al que serà el nostre lloc de treball: la biblioteca.

Es tracta d'una aula de dimensions reduïdes per a la funció de biblioteca amb unes quantes taules i poques cadires on els nens i nenes de l'escola poden venir a jugar, pintar i llegir durant els 20 únics minuts de pati. A més, durant les classes les mestres ens envien alumnes per tal de fer classes de repàs. Avui hem tingut doble sessió de lectura amb nens i nenes de 2n i 3r de primària.

Ens trobem que aquests nens aprenen amb mètodes bastant carrinclons, de l'època de la Maria Castanya, i no sabem com canviar aquesta situació ja que tampoc volem marejar-los i que passat el mes que ens queda aquí, no sàpiguen continuar amb el que feien. Així que us demanem ajuda per si algún dels nostres estimats lectors ens pot proporcionar alguna altenativa, idea o material per ajudar aquest nens i nenes a millorar la lectoescriptura. (Els nostres apunts de català es van quedar a casa i ara els trobem a faltar).

Suposem que més endavant no només necessitaran ajuda en lectoescriptura i ens vindran a visitar acompanyats de les molt apreciades matemàtiques, així que estigueu atents al blog i desperteu les vostres neurones que us necessitarem!!!! 

Hem pensat en distribuir la biblioteca en racons. Observant les poques coses que tenim a l'abast, de moment en tenim 3 de pensats: el de lectura, els de jocs de taula i el de dibuix o pintura.

Un altre dels projectes que ens roda pel cap és muntar extraescolars de manualitats i també esports per les tardes, amb l'objectiu de poder organitzar campionats esportius. Es veu que "algú" ha dit a tothom (Alfredito) que som unes expertes en tota mena d'esports i ens tenen com a doctores honoris causa en matèria esportiva. Per cert, necessitem idees per fer tallers sobre el reciclatge de paper amb nois i noies de secundaria ja que si aconsegueixen recol·lectar 4 tonelades de paper, els donaran unna subbenció de 5.000 dòlars per reconstruïr la cancha de fútbol.

Deixant de banda les escoles, per les tardes (quan no fem extraescolars) estarem a la guarderia i aquí també hi ha molta necessitat de millorar les coses. El menjador no té parets i com bé sabeu els banys són inexistents (en teoria els estan arreglant però fa una setmana que hi ha una tassa de vàter palplantada i res més, ni aigua per tirar de la cadena, ni res).

Esperem moltes propostes, idees i qualsevol cosa que ens pugui servir d'ajuda així que ja sabeu. a fer els deureees!!!

I aquí deixem una altra foto amb algunes de les nenes del Hogar María Auxiliadora. 


10 comentarios:

  1. Es nota que no teniu hores de vol, unes quantes hores soles en una classe amb petits monstres i aquests dubtes no sortiran a la llum.

    No intenteu canviar el seu sistema de lectoescriptura, ja que els deixareu més perduts del que poden estar.

    En els tallers podeu jugar: al penjat, a les paraules encadenades, a descriure coses, persones o animals. També podeu confeccionar lletres (tallar quadradets i posar una lletra a cadascun) i formar paraules amb ells. Fer el mateix però amb paraules per formar frases. Inventar una història entre uns quants, comença un, després continua un altre, i així successivament fins a completar la història.

    Bé si penso altres coses ja us ho faré saber, que us vagi molt bé i molta paciència.

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  3. També podeu confeccionar sopes de lletres, ja se que potser es molt de "curru" tot i que podeu buscar per la premsa local,per si ja ni han de fetes.
    A mida que s'ens vagin acudint coses, anirem comentan-les.
    Molts petons i bona feina.

    ResponderEliminar
  4. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  5. Hola Chicasssss! Que tallllll
    No us preocupeu i no tingueu nervis de les classes que aneu a impartir tot sortirà bé, penseu que les criatures també estan nervioses per la novetat i desitjant aprendre coses que vosaltres els ensenyeu!!
    El de l'esport em sembla molt bé és una manera de tenir-disciplinades i alhora entretingudes, ja sabeu podeu recórrer als jocs de sempre (la gallineta cega, el mocador, moros i cristians) potser no ho sabeu ni vosaltres jajajaja
    Laura la Irene t' a enviat un missatge, espero que ho hagis rebut, esta pel meu correu.
    El tiet Xavier t'envia molts petonets
    I. .. ja sabeu...
    "Un per a tots i tots per un"
    Muassssssscassssss a les tres

    ResponderEliminar
  6. hellooooo!!!!
    Holaaa!! soc la IRENE!! SÍI,....xfí nena, m.han donat OFF i he pogut entrar en el vostre magnífic e interessant blog Bolivià! Quina passada!! quina experiècia més guay!! per cert, he de dir...que esteu guapissimes amb aquest super pentinat!! Laura, estàs molt guapa i ja es noten els kg de menys!! jajajaja....tu tranqui, q jo vaig perdre 5kg quan estava a Ireland! i en 1mes a Barcelona, ja estava recuperadissima! tema classes, don´t worry! els nens han d.estar súper agraïts i ara més q mai amb les tres mosqueteres, potser penseu que podrieu fer més...però "es lo q hay" no hi han recurssos suficients...així que vosaltres mateixes, totes les "ideas" son bones!! ;))) la idea del reciclatge es genial..cartells visuals, colors vius, tot que entri per la vista, que no hagin de pensar molt. Molta sort amb la recol.lecta! un petonet enormeee i aprofiteu al màxim! carpe diem!! nomès ho fareu un cop a la vida...O NO!!! jijijijijiji.... muaaaaaaaaaaa!!! Irene

    ResponderEliminar
  7. Moltes gràcieees Pochaaas jajajaja a la tornada us espera una llarga sessió de fotos. Ahh... i de platjaaaaaaaaaaaaa!!! jajaja un patunarru gegaaaant!!!

    ResponderEliminar
  8. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  9. Molt bé, Laura! Ja era hora que alguna de vosaltres també utilitzés el blog per respondre als comentaris, això és comunicació.

    ResponderEliminar
  10. Demanàveu idees i totes poden ser bones, però no les necessiteu perquè les millors són les pròpies :))). Us en sobren, mosqueteres, no us donarà temps a posar-les en pràctica d'aquí a finals d'agost.
    Lara, els “reclams publicitaris" pel reciclatge necessiten el teu toc :) A currar-te'ls, carinyo! Seria genial que els donessin la subvenció pel camp de futbol, podeu contribuir a fer-ho realitat. Sort! I si a més, amb el projecte, aconseguiu que pensin i entenguin el que estan fent (reciclar), fabulós. Ja sabem que els diners són els que mouen el nostre món, però per ajudar al progrés de debò no cal que ningú us digui que és necessari donar canya a l’educació (amb o sense recursos, la figura del mestre fa molt).
    Les fotos, precioses; i a les extraescolars hi haurà overbooking, no ho dubteu.
    LET'S GO! Sóu les millors, nenes!!! Petons

    ResponderEliminar